Recepti

Bovla 1001 CVET

Kombinacija mehurčkov penine, arome žganih pijač in sladkosti svežih jagod v bovli 1001 CVET prinaša drzen, zapeljiv okus, primeren za prav posebne priložnosti. Če ste se namenili postreči z njim, goste opozorite, naj avtomobil raje pustijo doma.

 

Sestavine (za 4 osebe):

  • koščki narezanih svežih jagod, 500 g
  • jagodni ali sladkorni sirup, 15 cl
  • konjak ali vinjak, 5 cl
  • jagodni liker, 10 cl
  • penina, 1 steklenica
  • sadni čaj 1001 CVET Jagodna harmonija, 1 l

Priprava:

V posodo za bovlo (lahko je tudi večja okrogla steklena posoda ali steklen vrč) stresemo narezane jagode in jih prelijemo s sirupom, konjakom in likerjem.

Dodamo ohlajen čaj. Sestavine narahlo premešamo. Posodo pokrijemo s pokrovom, vmes pa damo platneno serveto, da je posoda neprodušno zaprta. Potem jo postavimo v hladilnik ali hladen prostor, kjer naj se hladi vsaj 12 ur, lahko pa tudi več. V tem času se iz sadja izločijo arome in se prepojijo s čajem.

Tik pred serviranjem bovli prilijemo še ohlajeno penino in z občutkom premašamo. Postrežemo jo v nizkih kozarcih ali steklenih skodelicah z ročajem.

Nazaj