Indijski čaj

Poskusite aromatičen in močan črni čaj, ki vas ponese vse do čudovitih indijskih čajnih plantaž, od koder izvira. Z značilnim okusom vas bo očaral in vam vlil novih moči, kadar koli jih boste potrebovali. S kančkom dodanega mleka ga lahko popijete tudi kot klasični jutranji čaj. 

Ali ste vedeli?

  • Za pravi črni čaj se še vedno pogosto uporablja izraz ruski čaj. Izraz izvira iz časov, ko je pot čaja iz Azije v Evropo vodila preko Rusije.
  • Azijska imena za čaj so si po izvoru zelo podobna. Na Kitajskem mu rečejo CH'A, v Indiji TSCAJ, na Japonskem CHA in v Rusiji CAJ.
  • Pravi čaj je prispel v Evropo v 17. stoletju.

Priprava

Priprava črnega čaja naj bo obred in ne kuhanje. Če vrečko pustimo v skodelici več kot 3 minute, bo okus močnejši in bolj trpek, zato se k črnim čajem odlično prilega kanček mleka, ki zmanjša trpkost okusa.