Zeleni čaj – vanilija

Prepustite se bogatemu okusu zelenega čaja in omamnemu vonju sladke vanilije. Odličen napitek vas razvaja ter vsak trenutek spremeni v nekaj posebnega in nepozabnega.

Ali ste vedeli?

  • Zeleni čaj pripravljamo nekoliko drugače kot ostale čaje – uporabimo sveže zavreto vodo, ohlajeno na približno 80 °C.
  • Prve 3 minute se iz čajnih lističev zelenega čaja sprošča predvsem kofein, kasneje pa v napitek prehajajo taninske snovi.
  • Večino vanilije na svetu pridobivajo na Madagaskarju.
  • Vanilija je dišava, ki izvira iz Mehike. Ime izhaja iz španske besede 'vainilla' in pomeni 'majhen strok, luščina'.

Priprava

Da bo okus čaja manj grenak, sveže zavreto vodo pustimo stati 5 do 10 minut, da se ohladi, in nato z njo v skodelici prelijemo filter vrečko. Zeleni čaj je najboljši brez dodatkov.